CDA Kamerleden op bezoek in Utrecht

Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft de fractie van CDA Utrecht twee Tweede Kamerleden rondgeleid door Utrecht en Leidsche Rijn. Het eerste bezoek stond in het teken van wonen, en met het tweede bezoek wilden de CDA’ers vrijwilligers voor verschillende organisaties in het zonnetje zetten.

Werkbezoek wonen met kamerlid Erik Ronnes
Vrijdagmiddag 15 februari maakte een CDA-afvaardiging bestaande uit Tweede Kamerlid Erik Ronnes, lijsttrekker voor de Provinciale Staten Derk Boswijk, en raadsleden Sander van Waveren en Jantine Zwinkels een tour door Utrecht om plaatsen te bezoeken waar gebouwd wordt.

Daarna zijn de CDA’ers in Leidsche Rijn samengekomen met verschillende (belangen)organisaties omtrent wonen. In Indekerngezond zijn de verschillende partijen om tafel gaan zitten om te praten over de uitdagingen die er liggen op de Utrechtse woningmarkt en hoe de gemeente, provincie en het rijk hierin samen kunnen werken. Duidelijk werd dat er in ieder geval veel bijgebouwd moet worden, en snel.

Hanke Bruins-Slot langs bij vrijwilligers
De dag erna is de CDA-fractie vergezeld door Hanke Bruins-Slot de stad in gegaan voor de jaarlijkse Valentijns-vrijwilligersactie. De CDA’ers maakten een rondje langs clubs die draaien op vrijwilligers, om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en te horen wat er bij die organisaties speelt.

De dag begon met een bezoek aan basketbalvereniging de Cangeroes. Daarna konden ook Azotod, het muziekcentrum in Leidsche Rijn, en kringloopwinkel De Waarde een bezoek verwachten. Al deze organisaties spelen met hun vele enthousiaste vrijwilligers een grote maatschappelijke rol in Utrecht, en verdienen daarin gezien en gesteund te worden.