CDA: Stuur rekening opvang daklozen naar Rijksoverheid!

Opvang_Flickr_ritzotencate_by_sa_20Het CDA Utrecht wil dat de rekening voor de opvang van dakloze ongedocumenteerden naar den Haag wordt gestuurd. Het CDA vindt dat initiatieven zoals ‘De Toevlucht’ van de gezamenlijke kerken in Utrecht een taak vervullen die eigenlijk bij de Rijksoverheid ligt, en heeft mede daarom de motie ingediend.

CDA-raadslid Eiko Smid: “Het is als eerste de taak van de Rijksoverheid te zorgen voor een slaapplaats, eten en basis sanitaire voorzieningen. We moeten ons niet laten gebeuren dat het kabinet dit over de schutting gooit”. Ook in de Tweede Kamer verzet het CDA zich tegen het beleid van het kabinet om haar verantwoordelijkheid naar de gemeenten af te schuiven, zoals ook blijkt uit de motie van CDA-kamerlid Eddy van Hijum. (LINK)

De motie van het CDA werd vanavond helaas niet aangenomen, de SP en CU stemden wel mee met het voorstel. Met het voorstel over de ‘eindrapportage pilot opvang buitenlandse daklozen’ heeft het CDA ook ingestemd. Destijds was het CDA nog kritisch maar de resultaten van de aanpak van opvang en terugkeer zijn goed. Wel is het CDA van mening dat er gewerkt moet worden aan een heldere, integrale aanpak voor àlle groepen daklozen en vluchtelingen.

Heeft u vragen over dit bericht? Neem contact op met Eiko Smid, e.smid@utrecht.nl. Bellen kan ook: 06-10683150