Zandpadfiasco snel stopzetten

Fractievoorzitter CDA Utrecht Sander van WaverenDe gemeente Utrecht heeft geen projectontwikkelaar kunnen vinden die nieuwe prostitutiewerkplekken bij het Zandpad wil bouwen. Voor het CDA is de maat nu vol: de partij roept het college op om geen geld meer te besteden aan dit project dat gedoemd is te mislukken.

Fractievoorzitter Sander van Waveren: “De plannen voor een nieuwe prostitutielocatie hebben geen steun van omwonenden, de vrouwen willen er niet op wachten en ook ontwikkelaars zien het nu niet zitten. Alleen de coalitiepartijen lijken het nog door te willen drukken.”

In minder dan een half jaar moet het college nu voor de tweede keer toegeven dat deel van het project niet lukt. Eerder bleek een tijdelijke locatie al onhaalbaar omdat procedures te lang zouden duren en de kosten niet in verhouding stonden tot het mogelijke resultaat.

Uit de brief die het college op 2 september stuurde blijkt dat projectontwikkelaars geen interesse hebben in het bouwen van een nieuwe prostitutiezone. De gemeente heeft zelf bouwers benaderd, maar geen daarvan zag er een haalbaar plan in, waardoor er geen offertes zijn gedaan.
Het college gaat desalniettemin door met selectie van exploitanten, voor de gebouwen die er voorlopig dus niet komen.

Van Waveren: “De coalitiepartijen D’66, GroenLinks, VVD en SP maken een prestigeproject van dit prostitutieplan. Naast de gemeentelijke wietclub krijgen we straks een gemeentebordeel, waarvoor de belastingbetaler de rekening betaalt. Het is het toonbeeld van verkeerde prioriteiten op een moment dat de zorgsector op de kop staat en de jeugdwerkeloosheid oploopt.”